תזונה – אורז קיץ לימוני

אורז קיץ

כמה חם!!! ואז עוד מצטרף הרעב ומדגדג בבטן…

במקום להכביד בארוחה כבדה אפשר לסעוד בקלילות, כך החום נעשה יותר נוח

אורז קיץ לימוני – מנה המספקת ריכוז גבוה של חלבונים וסיבים תזונתיים השומרים על השובע ועוזרים לפעילות תקינה של מערכת העיכול, אבל קלילה יותר מתבשילי האורז הכבדים של החורף.

1 כוס אורז מלא / אורז בר / אורז אדום
1/2 כוס עדשים ירוקות / שחורות (אין צורך להשרות לפני הבישול)
1 בצל קצוץ דק
1 קישוא טרי קצוץ דק
1 כף שמן קוקוס / שמן זית (שמן קוקוס יתן טעם מתקתק יותר למנה)
מיץ מלימון טרי סחוט
2-3 כוסות מים רותחים
מלח ופלפל לפי הטעם.
מחממים סיר עם כף השמן. מוסיפים את הבצל ונותנים לו להתאדות מעט. מוסיפים את הקישוא , האורז והעדשים ומערבבים מעט. מוסיפים את כוסות המים ומכסים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
לאחר כ-20-25 דקות, מוודאים שהאורז התחיל להתרכך אך עדיין יש מים בסיר – מוסיפים את מיץ הלימון, מלח ופלפל, מערבבים ומכסים שוב את הסיר.
לאחר שכל המים התאדו והאורז והעדשים התרככו, מכבים את האש, מכסים את הסיר עם מגבת לעוד 10 דקות, ואוכלים!
ניתן להגיש עם עלי פטרוזיליה קצוצים מעל/ כף יוגורט עזים/ כף טחינה ביתית/ ירקות טריים בצד.
בתאבון!

[vcex_divider style="solid" icon_color="#000000" icon_size="14px" margin_top="20px" margin_bottom="20px"]

icon-hרוני לוין, הרבליסטית קלינית, מומחית בטיפול בתזונה וצמחי מרפא.
מלמדת ומנחת סדנאות בנושאי רפואה משלימה.

icon-f050-6655647

icons-e.roniherbalist@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.